Datoriserad eller mekanisk?

Om man kommer upp lite i prisklass blir maskinerna oftast datoriserade. De har display och tryckknappar istället för vred.

En del menar att ju fler funktioner en symaskin har desto fler saker kan gå sönder och en datoriserad maskin skulle därför vara ett sämre val än en mekanisk. Det påstås också att de är knepigare att använda eftersom man måste läsa in sig mer i instruktionsboken. Andra menar att en avancerad maskin med många funktioner måste vara datoriserad och att de tvärtom kan vara mycket lätta att förstå och använda. När det gäller service kan det vara lättare att själv utföra enklare service på en mekanisk än en datoriserad. Allt detta varierar naturligtvis från märke till märke och från maskin till maskin.

Det kan vara kul att ha en avancerad, elektronisk maskin och prickar man rätt så kan den vara både lättanvänd och hållbar. Är du ute efter en allroundmaskin och hittar en bra mekanisk kan du gratulera dig över att det inte finns några kretskort som kan gå sönder.

Det bästa är förstås att provsy i en symaskinsbutik. Verkar maskinen för komplicerad? Har den för många eller för få funktioner? Ta chansen att provsy! Och ta gärna med dig lite tyg att provsy i som du vet att du kommer sy mycket i hemma för att verkligen hitta rätt maskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar