Några tips!


Vikt
En sak man kanske inte tänker på är symaskinens vikt. Man skulle kunna tro att ju lättare maskin desto bättre eftersom den är lättare att flytta och ta med sig. Men en lätt maskin innehåller ofta mycket plast och det innebär ofta lägre kvalitet. Dessutom är det viktigt att maskinen är så pass tung att den inte vibrerar när den syr.

Köpa från utlandet
Många köper idag sina symaskiner från England, då de kan vara flera tusen kronor billigare där. Titta runt lite på nätet, SMD kan vara ett bra ställe att börja på. Köper du från utlandet och vill utnyttja garantin så måste du tyvärr också skicka din maskin till utlandet för reparation.

Starka maskiner
Om du behöver en mycket stark maskin för att till exempel sy i flera lager canvas, denim eller nylon kan en industrisymaskin kanske vara något för dig. De är mycket dyrare men kvaliteten är ofta hög. En begagnad industrisymaskin är ofta en bra affär.

Tillbehör
Det finns en pressarfot för i stort sett allt du vill göra. Att veta vilken fot som ska användas till vad och att ha den hemma gör halva jobbet. Kolla runt på nätet, det finns en uppsjö att välja på. Tillbehör till symaskiner är ofta billigare i USA eller England. Det kan skilja hundralappar på en pressarfot.

Tillverkningsland
Det kan vara värt att kolla upp var maskinerna tillverkas. Är det i Kina eller i Tyskland? I allmänhet anses de maskiner som tillverkas i Europa vara av högre kvalitet än de som tillverkas i Asien på grund av färre genvägar med materialet och att kunnandet är högre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar